Okruženje i izleti

Nin rivijera

Nin rivijera

Upoznajte okolicu Nina - zajedno s Ninom, ovdašnju rivijeru čine tek nekoliko kilometara udaljeni Grbe i Zaton koji mu i administrativno pripadaju, potom samostalne općine Vir, Privlaka i Vrsi te Petrčane koje službeno pripadaju Zadru.

www.nin.hr

Zadar Karta

Zadar

Zadar je udaljen 14 km od Nina, centar Zadarske regije, grad burne povijesti, bogate spomeničke baštine, okružen s 265 otoka, otočića i grebena, grad mladih, grad košarke i morskih sportova, grad mnogih kulturnih i arhitektonskih atrakcija, a njegovi zalasci sunca proglašeni su najljepšima na svijetu.

www.zadar.travel

Biograd Karta

Biograd

Biograd je okružen modernim marinama i rivom s koje se pruža prekrasan pogled na otok Pašman. Poznati turistički i nautički centar s bogatom turističkom, sportskom i ugostiteljskom ponudom gdje možete provesti zanimljive trenutke, udaljen od Nina 45 km.

www.tzg-biograd.hr

Pag Karta

Pag

Grad Pag ima bogatu kulturnu baštinu i tradiciju. Poznat je po paškoj čipki, paškom siru i janjetini, a udaljen je od Nina 75 km.

www.tzgpag.hr

Šibenik Karta

Šibenik

Šibenik je smješten u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe rijeka Krka, otočni dio sastoji se od 242 otoka, otočića i nadmorskih grebena, a najznačajniji kulturno povijesni spomenik je šibenska katedrala sv. Jakova iz 15. - 16.st koja se nalazi na listi UNESCO-ve baštine. Od Nina je udaljen 90 km.

www.sibenik-tourism.hr

Knin Karta

Knin

Knin je nekadašnji kraljevski grad, nalazi se nedaleko izvora rijeke Krke, na tromeđi Bosne, Like i Dalmacije. Udaljen od Nina 105 km.

www.tz-knin.hr

NP Paklenica Karta

NP Paklenica

Nacionalni park Paklenica prostire se na primorskoj padini južnog Velebita, a najljepša područja su kanjoni Velike i Male Paklenice. Od Nina do ulaza u nacionalni park ima oko 50 km.

www.np-paklenica.hr

NP Sjeverni Velebit Karta

NP Sjeverni Velebit

Nacionalni park Sjeverni Velebit posjeduje raznolike krške fenomene i iznimnu ljepotu planinskog područja, a s vrhova planina pruža se prekrasan pogled na Jadransko more. Zajedno s Ninom nalazi se u europskoj EDEN mreži, a za posjet tom parku potrebno je oko dva i pol sata vožnje automobilom.

www.np-sjeverni-velebit.hr

NP Plitvička jezera Karta

NP Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera jedini je nacionalni park u Hrvatskoj čija je prirodna ljepota i posebnost uvrštena među prvima na Popis svjetske baštine (UNESCO). To je šumovit planinski kraj s 16 manjih i većih jezera, a udaljen je 146 km od Nina.

www.np-plitvicka-jezera.hr

NP Kornati Karta

NP Kornati

Nacionalni park Kornati nalaze se u središnjem dijelu hrvatskog Jadrana, unutar šibenskih i zadarskih otoka, izuzetne krajobrazne ljepote i neobične razvedenosti obale. Tijekom sezone postoji mogućnost odlaska na organizirani jednodnevni izlet brodom.

www.np-kornati.hr

NP Krka Karta

NP Krka

Nacionalni park Krka prostire se između Knina i Skradina, a u njemu se nalazi rijeka Krka sa prekrasnim slapovima. Tijekom sezone postoji mogućnost odlaska na organizirani izlet ili samostalni razgled. Udaljenost od Nina je 95 km.

www.np-krka.hr

PP Vransko jezero Karta

PP Vransko jezero

Vransko jezero je najveće jezero u Hrvatskoj koje je uređeno kao park prirode, a u njemu se nalazi ornitološki rezervat. Udaljen je od Nina oko 40 km.

www.pp-vransko-jezero.hr

PP Telašćica Karta

PP Telašćica

Park prirode Telašćica nalazi se na ulazu u Nacionalni park Kornate, a zbog neobične ljepote i značaja proglašena je parkom prirode 1988. Uvala Telašćica okružena je s 13 otoka i otočića, a sadrži i šest otočića unutar uvale. Tijekom sezone postoji mogućnost odlaska na organizirani jednodnevni izlet brodom.

www.pp-telascica.hr

Rijeka Zrmanja Karta

Rijeka Zrmanja

Zrmanja je jedna od najljepših rijeka Europe: savršeno bistra voda s veličanstvenim kanjonom i čarobnim vodopadima. Lagana je i sigurna za početnike kanuiste, a prirodno okruženje čini ju izuzetno uzbudljivom.

Visit Nin App Visit Nin App

Pronađite nas na webu
 
Kontakt

  Turistička zajednica grada Nina
Trg braće Radića 3
23232 Nin
Hrvatska

  +385 23 265 247
  +385 23 264 280
  +385 23 265 247
  info@nin.hr